خدمات RFID

RFID (آر اف آی دی) چیست ؟

آر اف آی دی rfid چیست

RFID ( آر اف آی دی ) چیست؟

RFID یکی از موارد پر کاربرد تکنولوژیک این روزهاست که در عرصه های بی شماری کاربرد دارد. با کمک rfid امکان هوشمند سازی بسیاری از مکان ها و کنترل هوشمند آنها میسر می شود.

اما برویم سر اصل مطلب و توضیح مفصل تر و دقیق تر اینکه RFID چیست؟

 


RFID چیست؟

RFID مخفف Radio Frequency Identification به معناي شناسايي به كمك امواج راديويي است. اين سیستم به شناسايي اشياء و اجسام در حال حركت و ساكن، به كمك امواج راديويي مي ‏پردازد. روش‏هاي شناسايي اشياء با اين سیستم به چند شکل ‏است، اما معمولي ‏ترين آنها، اختصاص يك شماره به هر شيء است. اين شماره روي تراشه ای متصل به يك آنتن ذخيره مي ‏شود. به مجموعه اين تراشه و آنتن، برچسب (Tag) مي ‏گويند. از اين آنتن براي انتقال اطلاعات تراشه به ریدر آر اف آی دی (RFID Reader) استفاده مي‏ شود. ریدر آر اف آی دی امواج راديويي را از برچسب‏ ها دريافت و آن را به اطلاعات قابل انتقال به رايانه تبديل مي‏ كند و براي پردازش به رايانه مي ‏فرستد.

 

آر اف آی دی 

 

اين سيستم شامل برچسب (تراشه و آنتن) و يك ریدر با آنتن مربوطه است. ریدر آر اف آی دی امواج الكترومغناطيسي را ارسال مي‏ كند. زماني كه اين امواج به برچسب یا همان تگ آر اف آی دی مي‏رسند، برچسب به آنها پاسخ مي‏ دهد و اطلاعات از قبل ذخيره شده را براي ریدر ارسال مي‏ كند.

کاربردهای مختلف RFID:

  • مديريت و کنترل کتابخانه Library Management
  • مديريت البسه Laundry management
  • مديريت فرآيند توليدات و توزيع مواد غذايي نظير فروشگاههای زنجيره ای   Supply chain management يا Food processing
  • کنترل و تعقيب اجسام حساس Tracking control
  • کنترل و مديريت مواد مصرف شده Waste Management
  • کنترل و مديريت ترافيک Automotive – Auto ID
  • کنترل اسناد (محرمانه)
  • مديريت در نگه داری از سيستم ها
  • کنترل و مديريت حمل ونقل بسته ها Pallet Container Tracking
  • کنترل و مديريت پارکينگ ها Parking Access Control
  • کنترل و تعقيب کانتينرهای(هواپيما-کشتی-کاميون) مخصوص حمل بار Freight Container Tracking
  • کنترل و تعقيب در بيمارستان ها  Patient Tracking – ID Bracelets
  • مدیریت انبار
  • مدیریت و ردیابی خطوط تولید

 

انواع ریدر آر اف آی دی (RFID):

قرائتگر مي‏تواند در محل نصب ثابت باشد و براي محدوده خاصي طراحي شود و يا روي در ورود و خروج نصب و براي محدوده تا 10 متر طراحي شود. قرائتگرهاي پرتابل دستي نيز وجود دارند كه مي ‏توانند متحرك باشند.

 

انواع برچسب RFID:

برچسب‏ های آر اف آی دی چندین نوع  نوع تقسيم بندی مي‏ شوند:

انواع تگ آر اف آی دی

  • منفعل (Passive)
  • فعال (Active)

     

    برد خواندن برچسب ‏ها به متغيرهاي بسياري بستگي دارد: از جمله فركانس عملكرد آنها و قدرت ریدر آر اف آی دی (RFID) و… نکنه خائض اهمیت در این مورد تاثیر اشیاء فلزی بر فرکانس آر اف آی دی (RFID) است.

    برچسب‌ RFID ) شامل يک تراشه‌ی الکترونيکی (electronic chip) و يک آنتن راديويي است که با هم به يک لايه‌ی زيرين متصل شده‌اند. اين برچسب‌ها به دو صورت فقط خواندنی (read-only) و خواندنی / نوشتنی (read/write) وجود دارند. برچسب‌های read-only مثل بارکدها هستند، با اين تفاوت که برای خواندن داده‌های ثبت‌ شده بر روی آنها نيازی به اسکن کردن از فاصله‌ی نزديک و از روبرو نيست. برچسب‌های  read/write درست مثل ديسکت‌های کامپيوتری عمل می‌کنند علاوه بر خواندن اطلاعات آن‌ ها امکان نوشتن اطلاعات وتغيير و حذف آن‌ها به دفعات نامحدود نيز وجود دارد. اين خاصيت، دومين مزيت بزرگ RFID درمقايسه با سيستم‌های ديگر است. در حال حاضر از RFID برای کنترل و تشخيص هويت چهارپايان، رديابی پالت‌های حمل و نقل دريايي، مديريت موجودی انبارهای شرکت‌ها، کنترل کتاب‌ها در کتابخانه‌های بزرگ، تعریف سطح دسترسی افراد، سيستم‌های امنيتی و… استفاده می‌شود.

     

    مزايا RFID:

    1. اين سيستم نسبت به سيستم ‏هاي ديگر، اطلاعات بيشتري را در خود ذخيره مي‏ كند مثلاً حدود ذخيره ‏سازي روي برچسب بين 8 تا 32 MB است؛ در صورتيكه روي سيستم باركد فقط 20 كاراكتر داده ذخيره مي ‏شود.
    2. افزايش انعطاف پذيري عمليات
    3. عدم نیاز به نیروی انسانی جهت ثبت اطلاعات
    4. افزايش سود و بهره ‏وري
    5. تسريع فرايندها
    6. عدم نیاز به دید مستقیم جهت ارسال یا ثبت اطلاعات

 

RFID چیست

 

 


جهت دریافت مشاوره رایگان و درخواست اجرای سیستم با  گروه داتیس تماس بگیرید.


 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *