خدمات RFID

مدیریت هوشمند بیمارستان بوسیله RFID و بارکدینگ

مدیریت هوشمند بیمارستان

مدیریت و هوشمند سازی بیمارستان بوسیله بارکد و RFID


اجرای سیستم هوشمند سازی بیمارستان

مدیریت هوشمند بیمارستان بوسیله بارکد و RFID، ردیابی بیماران، پزشکان و تجهیزات گران قیمت در بیمارستان را تسهیل می‌کند. برچسب‌های بارکددار، کارت های آر اف آی دی (RFID) و برچسب های آر اف آی دی (RFID) به عنوان دستبند بیماران، کارت شناسایی کارکنان بیمارستان و تجهیزات و دارایی های بیمارستان نصب شده و از این طریق امکان شناسایی و ردیابی موقعیت آنها در هر زمان فراهم می‌شود. معماری سیستم مدیریت هوشمند بیمارستان مبتنی بر ارتباط Wi-Fi فراهم کننده ارتباط بی‌سیم مدیریت بیمارستان با بیمار ،کارکنان و دارایی‌ها بیمارستان بوده و اجازه می‌دهد تا موقعیت کارکنان و تجهیزات مهم و حساس بیمارستان به‌سرعت قابل تشخیص باشد.

 

مدیریت هوشمند بیمارستان

 

مزایای استفاده از مدیریت هوشمند بیمارستان به طور کلی و خلاصه:

– ردیابی مستمر موقعیت همه‌ی بیماران

– ردیابی موقعیت مکانی پزشکان و پرستاران بیمارستان بصورت لحظه‌ای

– ردیابی موقعیت مکانی امکانات و تجهیزات حیاتی و گران قیمت بیمارستان

– محدود کردن دسترسی به داروها، بخش کودکان و سایر نواحی پر مخاطره‌ی بیمارستان

– مدیریت و کنترل موجودی انبارها(دارو، تجهیزات و…)

– نظارت و ردیابی افراد غیرمجازی که در نواحی پرمخاطره‌ی بیمارستان تردد می کنند

– استفاده از برچسب RFID بیماران جهت مشاهده‌ و بروز رسانی اطلاعات بیمار از طریق هندهلد

– تسهیل خدمات رسانی به بیماران، از طریق محدود کردن دسترسی به کارکنان مجاز و بیماران تایید شده در طی شرایط اورژانسی، بیماری‌های واگیردار و زمانی که درخواست مراجعین بتواند باعث به مخاطره افتادن توانایی بیمارستان در خدمت رسانی مؤثر به بیمارانش شود

 

کنترل تردد در بیمارستان

 

مراحل مدیریت هوشمند بیمارستان به شرح زیر می باشد:

  • پس از تکمیل پرونده بیمار، تگ RFID (که به مانند دستبندهای موجود در بیمارستان می باشد) یا دستبند بارکد دار مخصوص بیمار Write و توسط پرینتر، مشخصات بیمار بر روی آن چاپ خواهد شده و برروی دست بیمار بسته خواهد شد. این کار باعث می شود تمام بیماران به غیر از اینکه مشخصات خود را داشته باشند دارای تگ RFID بوده که باعث می شود در هر واحدی که مجهز به تجهیزات RFID باشد با رعایت شرایط استفاده خاص، بدون نیاز به اپراتور و همچنین ثبت توسط شخص، بیمار شناسایی شود و از اطلاعات آن استفاده گردد. در حال حاضر نیز با تجهیز کردن اتاق عمل به RFID  به راحتی بیمار در حالتهای مختلف قابل ردیابی می باشد و با لینک شدن به سیستم HIS بیمارستان، امکان مانیتورینگ وضعیت بیمار بدون نیاز به اپراتور انجام خواهد شد.
  • در صورتی که بیماری جهت عمل وارد پذیرش اتاق عمل شده اولین دستگاه RFID که در داخل سالن پذیرش اتاق عمل قرار دارد آن را شناسایی کرده و به سیستم اعلام می دارد که بیمار وارد پذیرش شده است.
  •  پس از انجام کارهای پذیرش، زمانی که بیمار از محدوده ی RFID بخش رد شود بیمار را بصورت موقت در بخش قرار می دهد ولی به سیستم همان پذیرش را نشان می دهد. در صورتیکه این شرایط (یعنی بیمار در بخش ماند و به داخل محدوده پذیرش نیامد) به مدت زمان تعیین شده توسط مسئولین به طول انجامید بیمار را در بخش در نظر می گیرد و به سیستم اعلام می دارد که بیمار وارد شده است.
  • در صورتیکه بیمار از بخش خارج و مشخص شد که بیمار باید در پذیرش بماند پس از شناسایی دستگاه بصورت موقت ذخیره شده و در صورتیکه بیش از زمان مقرر در پذیرش باقی ماند اطلاعات برای سیستم ارسال خواهد شد.
  •  در صورتیکه بیمار از بخش به اتاق عمل انتقال پیدا کرد دستگاه Reader RFID او را شناسایی کرده و پس از گذشت به طور مثال 30 ثانیه (در صورتیکه بیمار در اتاق ماند و خارج نشد) بیمار را در اتاق عمل در نظر گرفته و اطلاعات بیمار را به سیستم ارسال می نمایند.
  • در صورتیکه بیمار از اتاق عمل خارج گردید و این فرایند داخل شدن و خارج شدن از اتاق عمل بیش از به طور مثال 30 دقیقه بطول انجامید و از زمان خروج آن بیش از 60 ثانیه گذشته باشد آن بیمار عمل شده در نظر می گیرد و در صورتیکه کمتر از 30 دقیقه در داخل اتاق عمل بود آن را کنسلی در نظر می گیرد.
  • در صورت خروج بیمار از درب ورودی، اطلاعات آن را ذخیره می نمایند. تمام فرایند بدون استفاده از نیروی انسانی صورت می پذیرد و این کار در کل فرایند، شناسایی و ردیابی می شود. سیستم اطلاعات بیمارستان  به معنای پیاده‌سازی یکپارچه اطلاعات لازم برای مدیریت تمامی فعالیت‌های مربوط به سلامت، از قبیل برنامه‌ریزی، نظارت، هماهنگی و تصمیم‌گیری است. همچنین پشتیبانی از فعالیت‌های بیمارستان در سطوح کاربردی، تاکتیکی و استراتژیک  را برای بیمارستان فراهم می‌کند.

 عملکردهای مختلف در مدیریت هوشمند بیمارستان مکانیزه :

 مدیریت بیمار: نظارت بر مراحل مختلف از زمان پذیرش تا ترخیص بیمار.

پاراکلینیک: مربوط به بخشهای پاراکلینیکی آزمایشگاه و رادیولوژی است. دریافت کلیه درخواستهای آزمایش و رادیوگرافی و پاسخگوئی به آنها با ورود به این قسمت امکان پذیرخواهد بود.

داروخانه : دریافت درخواستهای داروئی و ثبت اطلاعات مربوط به پاسخگوئی به آنها در این قسمت صورت می گیرد.

انبار :کنترل و مدیریت هوشمند موجودی داروها، کالاها و تجهیزات در انبار اصلی و انبار بخش ها با حفظ و نگهداری جزئیات و ریز اطلاعات آنها

آمار و گزارشات : کارکرد بخشها، پاراکلینیک، مراجعات بستری و سرپایی، اقدامات جراحی و بیهوشی با نمایش نمودار.

حسابداری: اقدامات لازم جهت تسویه حساب نهائی با بیمار، صدور صورتحساب و اجازه ترخیص از بیمارستان و همچنین تعریف اطلاعات اصلی حسابداری در این قسمت صورت می گیرد.

درمانگاه: کلیه امور مربوط به مراجعین درمانگاه از قبیل ویزیت پزشکان، تزریقات، آزمایشگاه، رادیولوژی و … به صورت سرپایی را در برمی گیرد.

مددکاری: بیمارانی که خواستار تخفیف درصورت حساب هستند، پس از درخواست، حسابداری درخواست و پرونده آنها را به مدد کاری ارجاع می دهد،‌ مددکاری پس از تحقیق اگر بیمار مورد نظر حائز شرایط خاص بود از منابع مالی مشخص در صورت حساب تخفیف لازمه را اعمال می نماید.

مدارک پزشکی: کد گذاری کلیه اعمال جراحی و تشخیص های بیماری.

تجهیزات پزشکی: ثبت تاریخ تولید، خرید و مدت گارانتی دستگاه برای پشتیبانی سرویسهای دیگر و در صورت لزوم ثبت سایر اطلاعات مربوط به شرکت مربوطه.

کارکنان : شامل پرونده کارکنان بیمارستان (پرونده های پرسنــلی الکترونیکی)

چارت فیزیکی بیمارستان : اطلاعات مربوط به ساختار بیمارستان شامل دپارتمانها، بخشها، اتاقها و …

 

دستبند بیمار

ورود به اتاق عمل در بیمارستان هوشمند:

 در ایـن قـسمت از بیمارستان هوشمند با توجـه به ثـبت اطـلاعـات و تخـصیـص بارکـد توسط اپـراتور به بیمـار و چـاپ آن طـبق روال با بـستن دستبند بیمارستانی به دست بیمار، شخص را راهی اتاق عمل می نماید،  با تعبیه اسکنر در قسمت چپ و راست درب اتاق عمل به هنگام ورود، اطلاعات مربوط به بیمار توسط دستگاه بارکد خوان ثبت و ضبط گردیده و تمامی اطلاعات مربوط به مدت زمان ورود و مدت زمان انجام عمل در قسمت مانیتورینگ بیمارستان به همراهان بیمار بطور Online به نمایش گذاشته می شود. که این عملیات موجب ارائه اطلاعات هر چه دقیق تر به همراهان بیمار می گردد. همچنین به هنگام خروج بیمار از اتاق عمل، بارکد مورد نظر توسط بارکد خوان تعبیه شده در قسمت چپ درب ورودی مجدداً اسکن شده و تمامی اطلاعات مربوط به زمان خروج بیمار و همچنین ساعت ورود به Recovery  مجداداً ثبت و ضبط می گردد.

Loundry :

دومین مسئله موجود در اتاق عمل که در این فاز اجرایی و سیستماتیک خواهد شد بارکدینگ کردن سبد های قابل حمل به   Loundry  می باشد که با توجه به عدم  ارائه زمان مشخص از واحد Loundry  به واحد اتاق عمل، زمان مشخص جهت بارگیری سبدها اعلام نمی گردد که این امر موجب اختلال در روند Loundry و همچنین عدم زمان سنجی آن واحد  می گردد. لذا با توجه به الصاق بارکد یا تگ آر اف آی دی (RFID)  به هر یک از این سبدها و شناسایی آن با استفاده از تجهیزات مخصوص (بارکد خوان یا Reader RFID) در سه نقطه ( اتاق عمل ،Loundry ،اتاق استریل ) مدت زمان انجام هر عملیات و زمانهای ورود و خروج از هر کدام از واحدها قابل کنترل و مدیریت می باشد.

مدریریت هوشمند بخش انتقال خون بیمارستان:

مدیریت هوشمند بیمارستان مکانیزه در بخش بانک خون و نمونه های اخذ شده؛ گزارشات نشان میدهد که خطا در تزریق خون اشتباه (به عنوان مثال تزریق خون نوع نامناسب یا خون داده شده به بیمار اشتباه) و همچنین در محیط نقل و انتقالات خونی، شناسایی نادرست گروه خونی از بیشترین موارد رایج است که نتیجه ای جز مرگ ندارد (معمولا برای بیمارانی که میبایست تحت عمل جراحی قرار گیرند رخ میدهد). اگر هر کیسه خون دارای یک تگ RFID (شامل اطلاعات شماره شناسایی خاص و نوع گروه خونی) باشد این اعداد در پایگاه داده امنی که در برگیرنده جزییاتی درباره اصل خون است، ذخیره می گردد.

پرونده الکترونیکی:

کاربرد RFID در برونده الکترونیکی در مدیریت هوشمند بیمارستان مکانیزه به این صورت است که میتواند مانند برچسب بر روی لباس هر بیمار در بیمارستان و یا مکان های دیگر نصب گردد و اطلاعات خاص هر بیمار را در درون خود ذخیره داشته باشد. این کار باعث ثبت محرمانه و شخصی سازی اطلاعات می شود. با به کار گیری RFID علاوه بر اینکه از به وجود آمدن حجم زیادی از اطلاعات پزشکی به شکل پرونده های کاغذی جلوگیری میشود دسترسی به اطلاعات هر بیمار آسانتر شده و به مکانیزه شده بیمارستان و همچنین داده کاوی بیماریها برای یافتن روش های  درمانی جدید نیز کمک شایانی می کند.

ویزیت با پرونده الکترونیکی:

استفاده از RFID پرونده الکترونیکی هر پزشک میتواند اطلاعات مربوط به ویزیت ها (ملاقات با بیمار) را در کارت RFID هر بیمار ذخیره نماید و در مواقع نیاز آنها را با یکدیگر مقایسه نماید. می توان از دستورات و گزارشات پزشکی در هر ویزیت، و مقایسه آنها با یکدیگر و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با سایر پزشکان  در راستای درمان بیماران استفاده کرد.

نسخه الکترونیکی:

مدیریت هوشمند بیمارستان مکانیزه همانطور که در بالا قید شد مزایای بسیاری دارد. بطور مثال پزشک میتواند اطلاعات مربوط به دارو را در کارت آر اف آی دی یا دستبند بارکددار بیمار ذخیره کند و بیمار با مراجعه به داروخانه داروی مورد نظر را دریافت کند. در این روش دیگر مشکل ناخوانا بودن نسخه ها نیز برطرف می شود. کاربرد دیگر rfid در نسخه شخصی سازی اطلاعات است. مشکلی که در حال حاضر برای بسیاری از شرکت های بیمه کننده به وجود می آید این است که دفترچه های بیمه توسط افرادی غیر از شخص بیمه شونده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مدیریت هوشمند بیمارستان

مدیریت هوشمند بیمارستان مکانیزه


جهت دریافت مشاوره رایگان و درخواست اجرای سیستم با  گروه داتیس تماس بگیرید.


 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *